Χόρδισμα πιάνου

Το χόρδισμα είναι το πιο συνηθισμένο service που χρειάζεται το πιάνο. Είναι η διαδικασία αλλαγής του βαθμού τεντώματος των χορδών του πιάνου, ώστε να είναι συντονισμένες σε μια δεδομένη συχνότητα αναφοράς στα 440Hz, και η διαδικασία ρύθμισης των υπόλοιπων φθόγγων του πιάνου.

Το πιάνο σας θα πρέπει να χορδιστεί τουλάχιστον 3 φορές τον πρώτο χρόνο μετά την αγορά του. Κάποια αστάθεια στο χόρδισμα είναι αναμενόμενη κατά τον πρώτο χρόνο, εξαιτίας της ελαστικότητας του υλικού των χορδών σε συνδυασμό με την φυσιολογική προσαρμογή του πιάνου στις αλλαγές υγρασίας στο σπίτι σας.

Το ιδανικό είναι να χορδίζετε το πιάνο σας 2 φορές το χρόνο ή όσες φορές προτείνει ο κατασκευαστής. Όταν το χόρδισμα γίνεται σε τακτικά διαστήματα, ο τεχνικός μπορεί να διατηρήσει τον ήχο (με την φωνητική αλλαγή) και το παίξιμο (με τη ρύθμιση) σε άριστη κατάσταση.

Όταν τα πιάνα δεν χορδίζονται τακτικά πέφτει η συχνότητά τους και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να διατηρηθεί. Ένα πιάνο του οποίου η οξύτητα είναι χαμηλότερη της συχνότητας αναφοράς, μπορεί να είναι χορδισμένο σωστά, αλλά έχει την τάση να ακούγεται άψυχο, μουντό και άχρωμο.

Κλείστε άμεσα ραντεβού για χόρδισμα του πιάνου σας! Επικοινωνία